Понеделник-Петък: 09:00-17:00
евтин самолетен билет

Какво трябва да съблюдаваме при откриването на евтин самолетен билет?

Как да се сдобием с евтин самолетен билет? В забързаното време, в което живеем на промоции, отстъпки и бонуси – авиопревозвачите също не остават по-назад от този модел на привличане на клиенти. Едно е ясно, че при покупката на евтин самолетен билет трябва да заплатите задължително седалката, на която седите и летищните такси. Ако следвате правилата за откриване на най-евтин самолетен билет ще получите доста добра оферта за евтино самолетно пътуване.

Къде се крие тайната на резервиране на евтин самолетен билет?

Тези и други трикове се прилагат най-вече от нискотарифните авиокомпании. За да се получи възможно най-ниска цена за самолетен билет, нискотарифните авиокомпании продават само седалка с летищни такси. За разлика от редовните превозвачи всички услуги по обслужване на клиента са премахнати от основната цена на самолетния билет. За такива услуги следва да заплатите допълнителна такса, ако желаете да се възползвате от тях. Ето и част от услугите, за които ще се наложи да заплатите:

Ръчен багаж за салона на самолета с по-голени размери

(голям салонен багаж), за разлика от безплатния такъв, който е с по-малки размери. Типичен пример е нискотарифната авиокомпания Wizz Air.

Багаж за багажното отделение на самолета.

При различните авиопревозвачи, килограмите и таксата варира.

Напитни и изхранване на борда на самолета.

При почити всички нискотарифни авиокомпании ще трябва да заплатите за кафе, чай, сок, дори за чаша вода. Всякакви снаксове, сандвичи, солети, бисквити и други ще получите отново срещу допълнително заплащане.

Регистрация (check in).

Ако забравите да направите регистрацията си чрез уеб сайта на авиопревозвача, в повечето случаи ще заплатите доста по-висока такса за регистриране на самото летище.

Застраховка.

Когато заминават извън България повечето пътници си представят само най-хубавите моменти, които предстоят. Добре е да помислите и за вариант, в който може да Ви се наложи медицинска помощ. Тук идва на помощ застраховката помощ при пътуване в чужбина. Добре е да сключите такава, за да сте спокойни по време на престоя си в чужбина. Ако нямате застраховка и Ви се наложи да ползвате медицински услуги в друга държава, рискувате да заплатите доста солени такси на место.

В жестоката конкуренция за клиенти, не е рядко явление и редовни авиопревозвачи да използват методите на нискотарифните компании. Например редовната гръцка авиокомпания Егейски авиолинии, от лятото на 2013г. премахнаха чекирания багаж ( това е багажа за багажното отделение) от цената на самолетните си билети за вътрешните полети в Гърция. Ако не знаете за това, когато се появите с багаж за регистриране на летището, ще бъдете неприятно изненадани, че трябва да заплатите допълнителна такса за да Ви превозят куфара.

Друг национален превозвач – холандската авиокомпания KLM – също промени правилата си на превозване на регистриран багаж тази година. Считано от 14 май 2013г. KLM въведе такса за регистриране на багаж по европейските си полети.

По-горе изброихме само няколко примера, показващи динамиката в откриване на евтин полет и евтин самолетен билет. Затова е добре винаги, когато решите да закупите евтин самолетен билет, да се консултирате с Вашия туристически агент, който е в течение на всички новости и промени относно Вашето удобно и комфортно пътуване.