Загуба на багаж

Загубен багаж на летището

Загуба на багаж

Как да пътуваме със самолет и да избегнем загуба на багаж?

Загуба на багаж
Загуба на багаж

Един от най-неприятните моменти по времето на пътуване със самолет е загубата на чекиран багаж или това е багаж за багажното отделение. Изключително разочароващо е да не откриете по виещата се лента личния си багаж,  а всички подаръци и дрехи са в него.

Възниква въпрос. Какво да правим в този случай?
Отговор: Попълнете  документ  на гишето на авиокомпанията, с която сте пътували и представете подробен опис на личния багаж.

Авиокомпанията ще Ви увери, че ако са пропуснали да натоварят Вашия багаж на летището, то същият ще пристигне със следващия полет. В случай, че не се открие Вашият багаж, авиопревозвача е длъжен да Ви заплати неустойка. Всеки случай на подобна случка е различен и няма точно правило с каква сума ще бъдете обезщетени.

Препоръката на Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ е да си закупите застраховка помощ при пътуване в чужбина, включваща допълнителен пакет – пакет полет. Така ще пътувате много по-комфортно без да се притеснявате за Вашия багаж.

Какво да направим за да избегнем загубата на багаж?

– Подгответе безпроблемното пътуване на куфара си още у дома. Поставете етикет на всеки  багаж за багажното отделение, който да съдържа Вашия адрес, телефонен номер, летище на заминаване, летище на пристигане и е-мейл. За по-голяма сигурност отбележете целия маршрут, както и номерата на полетите, с които ще пътувате. Това е важно за служителите получили погрешно личния Ви багаж, за да пренасочат всеки един багаж в правилната му посока.

– За пътуването изберете куфар с по-ярки цветове, а на по-тъмните залепете лента с червен или жълт цвят.

– Добре би било да проверите маршрута на полета. Избягвайте пътуване с различни авиокомпании, въпреки че така може да намерите самолетен билет на по-евтина цена.

– Бъдете на време на летището: 2 часа преди полета.

– Проверете Вашите етикети залепени на куфара, за да се уверите, че те показват правилно летището за кацане. Багажът за багажното отделение трябва да има един и същи маршрут и номер със самолетния Ви билет.

– В багажа за багажното отделение не слагайте ценности и бижута, а също и електроника. Авиокомпанията няма да Ви обезщети за такива предмети.

Агенция Авиотравел Ви пожелава приятен полет и Ви напомня да си закупите пътническа застраховка.


ВСИЧКО ЗА ВАШЕТО САМОЛЕТНО ПЪТУВАНЕ

Етикети

Wizz Air (2) Австрийски авиолинии (1) Луфтханза (1) Турски авиолинии (1) авиокомпания (2) алкохол (2) багаж (5) багаж за багажно отделение (3) безопасно самолетно пътуване (3) видеокамера (1) евтини полети (5) евтини самолетни билети (3) евтин полет (2) евтин самолетен билет (7) забранени вещи (1) избор на куфар (1) изгоден самолетен билет. (2) куфар (1) лаптоп (1) летище (3) меню в самолет (2) место в самолет (2) напитки по време на полет (2) нискобюджетна авиокомпания (2) нискотарифна авиокомпания (2) полет (4) преса за коса (1) пътуване със самолет (7) разрешени вещи (1) регистриран багаж (4) резервация на самолетен билет (2) ръчен багаж (4) самолет (1) самолетен билет (6) самолетен билет цена (1) самолетни билети (1) самолетни съвети (2) самолетно пътуване (6) седалка в самолет (1) фотоапарат (1) храна в самолет (2) храна и напитки (2) храна по време на полет (2) чартърен самолетен билет (2) чекиран багаж (5)
Предишна публикация:
Страх от летене със самолет
Стоп на страха при пътуване със самолет

Затвори