Понеделник-Петък: 09:00-17:00

Загуба на багаж

Загубен багаж на летището

Как да пътуваме със самолет и да избегнем загуба на багаж?

Загуба на багаж
Загуба на багаж

Един от най-неприятните моменти по времето на пътуване със самолет е загубата на чекиран багаж или това е багаж за багажното отделение. Изключително разочароващо е да не откриете по виещата се лента личния си багаж,  а всички подаръци и дрехи са в него.

Възниква въпрос. Какво да правим в този случай?
Отговор: Попълнете  документ  на гишето на авиокомпанията, с която сте пътували и представете подробен опис на личния багаж.

Авиокомпанията ще Ви увери, че ако са пропуснали да натоварят Вашия багаж на летището, то същият ще пристигне със следващия полет. В случай, че не се открие Вашият багаж, авиопревозвача е длъжен да Ви заплати неустойка. Всеки случай на подобна случка е различен и няма точно правило с каква сума ще бъдете обезщетени.

Препоръката на Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ е да си закупите застраховка помощ при пътуване в чужбина, включваща допълнителен пакет – пакет полет. Така ще пътувате много по-комфортно без да се притеснявате за Вашия багаж.

Какво да направим за да избегнем загубата на багаж?

– Подгответе безпроблемното пътуване на куфара си още у дома. Поставете етикет на всеки  багаж за багажното отделение, който да съдържа Вашия адрес, телефонен номер, летище на заминаване, летище на пристигане и е-мейл. За по-голяма сигурност отбележете целия маршрут, както и номерата на полетите, с които ще пътувате. Това е важно за служителите получили погрешно личния Ви багаж, за да пренасочат всеки един багаж в правилната му посока.

– За пътуването изберете куфар с по-ярки цветове, а на по-тъмните залепете лента с червен или жълт цвят.

– Добре би било да проверите маршрута на полета. Избягвайте пътуване с различни авиокомпании, въпреки че така може да намерите самолетен билет на по-евтина цена.

– Бъдете на време на летището: 2 часа преди полета.

– Проверете Вашите етикети залепени на куфара, за да се уверите, че те показват правилно летището за кацане. Багажът за багажното отделение трябва да има един и същи маршрут и номер със самолетния Ви билет.

– В багажа за багажното отделение не слагайте ценности и бижута, а също и електроника. Авиокомпанията няма да Ви обезщети за такива предмети.

Агенция Авиотравел Ви пожелава приятен полет и Ви напомня да си закупите пътническа застраховка.