Понеделник-Петък: 09:00-17:00

Избор на куфар при пътуване със самолет

Избор на куфар при пътуване със самолет

Пътуване със самолет и какво още трябва да съблюдавате, когато си купувате нов куфар?

Днес пазарът предлага най-различни видове чанти и куфари, но когато става върос за пътуване със самолет трябва да бъдете по-внимателни в избора си. Основните фактори, определящи колко дълго ще използвате Вашия куфар са:

Материята

Материята от която е изработен Вашият куфар. За предпочитане е да изберете куфар, който да не е от кожа, тъй като кожата лесно може да бъде повредена или разкъсана. Най-добрият вариант е куфарът да е от непромокаем текстилен найлон.

Колелата на куфара

Колелата на куфара трябва да са направени от издръжлив материал, тъй като те поемат цялата тежест. За предпочитане е да изберете куфар със сачмени лагери – те са много по-издръжливи, тъй като намалят триенето на частите и така увеличават трайността.  Куфарите с колела, които се въртят на 360 градуса имат по-голяма маневреност, но бързо се развалят. Понякога при пътуване със самолет се случва да се озовете на огромно летище, изискващо  извървяване на големи разстояния в самото летище, т.е. Вие трябва да сте доста мобилни.

Дръжката на куфара

Дръжката на куфара трябва да бъде също от много здрав материал, удобна за захващане. Много удобни са вариантите, при които дръжката се разгъва. Преди самата покупка на куфара,  пробвайте няколко пъти дали разгъването и сгъването върви леко и гладко.

Циповете на куфара.

При плъзгане ципа трябва да се движи гладко и без никакви запъвания от единия до другия край. Отварянето и затварянето на куфара е по-лесно, ако държачите на циповете са по-големи. Прегледайте добре, дали циповете са с двоен шев.

Цветът на куфара също е важен.

По-добре е да си изберете по-нетрадиционен цвят куфар. Повечето избират черен или син цвят. Вие си вземете нещо по-различно. Така е по-малко вероятността куфара Ви да бъде загубен или откраднат, тъй като ще се откроява на фона на останалите куфари.

Гаранция.

Запознайте се гаранционният срок, в който може да ползвате куфара. Важно е гаранционната карта да бъде подпечатана от търговеца, от който закупувате куфара, а също така и да запазите касовата бележка.

Размери на куфара.

Много важно е да сте информирани, какви точно да бъдат размерите на куфара, така че да премине безпроблемно при чекирането на летището. Имайте в предвид, че различните авиокомпании имат различни изисквания относно размерите на превозваните чекирани и ръчни багажи.

При пристигане до крайната дестинация проверете отново куфара си, дали се намира в същото състояние преди натоварването му в багажното отделение на самолета. Ако има дефект или повреда трябва незабавно да потърсите службата за рекламации на авиопревозвача, изпълнил полета. Там ще попълните формуляр на авиокопанията, в който ще опишете, каква е нанесената щета.

След като вече занете как да си изберете куфар е време за Вашето ново пътуване със самолет и намиране на  изгоден самолетен билет.

Туристиеска Агенция АВИОТРАВЕЛ Ви пожелава приятно пътуване със самолет!