Какво е чартърна авиокомпания?

Какво е чартърна авиокомпания?

По-бързо и по-удобно достигане на дестинации с директна чартърна авиокомпания

Чартърна  авиокомпания е тази, която изпълнява полети до определени дестинации само за фиксиран период и с вариращи часове. Чартърната авиокомпания изпълнява чартърни полети , които се осъществяват през активния туристически зимен или летен сезон. Винаги чартърната авиокомпания извършва полети, които са директни и нямат прекачвания, което ги прави много по-комфортни и удобни за пътуване. Обикновено чартърните авиокомпании планират полетите си до по-непопулярни дестинации или до и от летища, които са трудно достъпни или излизат по-скъпо с редовни полети. Като времетраене на полета, чартърните полети са доста по-кратки. Разгледайте предлаганите чартърни авиопревозвачи и полети ТУК.

Важно относно цената на чартърен самолетен билет за възрастен и дете
За съжаление при пътуване с чартърна авиокомпания цената на самолетен билет за дете от 2 до 14 години е  същата както за възрастен пътник над 15 години. Намаление ползват само децата, попадащи в категория бебетата, това са всички пътници от 0 до ненавършени 2 години в деня на полета на отиване и връщане. Бебетата нямат право на место в самолета, а стоят в скута на възрастен пътник.

Цената на чартърния самолетен билет  е най-ниска в началото и в края на сезона. След настъпването на активния туристически сезон е почити невъзможно да се намери евтин самолетен билет на чартърна авиокомпания. Понякога дори може да се намери по-евтина цена на самолетен билет с редовни авиопревозвачи , отколкото с чартърна авиокомпания. Така единствено остава удобството от това, че полетът ще бъде директен, а не с прекачване.

Превоз на багаж с чартърна авиокомпания
С повечето чартърни авиокомпания всеки пътник над 2 години има включен в цената следният багаж: 1 ръчен багаж до 10 кг  и 1 куфар до 20 кг. Относно бебетата (0 до 1,99 год.), те нямат право на ръчен багаж или багаж за багажното отделение. Бебето има право само на сгъваема детска количка.


ВСИЧКО ЗА ВАШЕТО САМОЛЕТНО ПЪТУВАНЕ