Понеделник-Петък: 09:00-17:00

По-бързо и по-удобно достигане на дестинации с директна чартърна авиокомпания

Чартърна  авиокомпания е тази, която изпълнява полети до определени дестинации само за фиксиран период и с вариращи часове. Чартърната авиокомпания изпълнява чартърни полети , които се осъществяват през активния туристически зимен или летен сезон. Винаги чартърната авиокомпания извършва полети, които са директни и нямат прекачвания, което ги прави много по-комфортни и удобни за пътуване. Обикновено чартърните авиокомпании планират полетите си до по-непопулярни дестинации или до и от летища, които са трудно достъпни или излизат по-скъпо с редовни полети. Като времетраене на полета, чартърните полети са доста по-кратки. Разгледайте предлаганите чартърни авиопревозвачи и полети ТУК.

Важно относно цената на чартърен самолетен билет за възрастен и дете
За съжаление при пътуване с чартърна авиокомпания цената на самолетен билет за дете от 2 до 14 години е  същата както за възрастен пътник над 15 години. Намаление ползват само децата, попадащи в категория бебетата, това са всички пътници от 0 до ненавършени 2 години в деня на полета на отиване и връщане. Бебетата нямат право на место в самолета, а стоят в скута на възрастен пътник.

Цената на чартърния самолетен билет  е най-ниска в началото и в края на сезона. След настъпването на активния туристически сезон е почити невъзможно да се намери евтин самолетен билет на чартърна авиокомпания. Понякога дори може да се намери по-евтина цена на самолетен билет с редовни авиопревозвачи , отколкото с чартърна авиокомпания. Така единствено остава удобството от това, че полетът ще бъде директен, а не с прекачване.

Превоз на багаж с чартърна авиокомпания
С повечето чартърни авиокомпания всеки пътник над 2 години има включен в цената следният багаж: 1 ръчен багаж до 10 кг  и 1 куфар до 20 кг. Относно бебетата (0 до 1,99 год.), те нямат право на ръчен багаж или багаж за багажното отделение. Бебето има право само на сгъваема детска количка.