Понеделник-Петък: 09:00-17:00

Край на чакането пред лентата за багаж

лентата за багаж

Tрик за да бъде куфарът ни пръв на лентата за багаж на летището

Всички знаем, че времето е пари и на никой не му се чака излишно пред лентата за багаж на летището. След като слезете от самолета, преминавате паспортната проверка и се отправяте към лентите за багаж, но много често куфарът Ви все още не е разтоварен от самолета и започва чакането.

Някои хора застават в началото на лентата за багаж, от където се появяват куфарите за да могат веднага да го вземат от конвейера и да напуснат бързо летището. Тук ще Ви разкрием един трик, с който ще спестите време за чакане.

Връщаме се малко на зад във времето – и по-точно моментът на чекиранто от точката Ви на започване на пътуването. Ако сте от последните чекирали се пътници на гишето, то така и багажът Ви съответно е сред последните чекирани и натоварени в товарното отделение на самолета.

Куфарите на пасажерите се подреждат по реда на пристигане в количките за багаж. Така ако сте се регистрирали сред последните, багажа Ви ще попадне в последната количка, а после след като пристигнете в крайната дестинация съответно ще бъде от първите разтоварени на лентата за багаж. В сила е и обратното правило. Ако сте се регистрирали сред първите, то куфара Ви ще е сред последните разтоварени и пуснати на лентата.

От какво още зависи бързото получаване на багажа?

Времето, за което багажът Ви е натоварен на въртящата се лента за багаж, зависи и от големината на самолета. Понякога за да бъде разтоварен целия самолет може да е нужно повече от час.

Ако Вашият самолетен билет е в първа или бизнес класа, багажа Ви ще бъде свален приоритетно и ще бъдете обслужени по-бързо. Така няма да се наложи да чакате дълго куфара си. При някои авиопревозвачи съществуват програми за лоялност, които предлагат подобни услуги дори и за пътниците в икономична класа.

Още един трик за безпроблемно получаване на куфара Ви на лентата за багаж.

Може да залепите на куфара си лепенка с надпис на английски чупливо – FRAGILE. Така куфарът Ви ще бъде много по-внимателно разтоварен и е много по вероятно да намерите целокупното му съдържанието, а също така е и по-вероятно да е сред последните натоварени на самолета, съответно отнов първи да си го получите след като сте пристигнали.