Понеделник-Петък: 09:00-17:00

Летище – най-вълнуващите 10 в света

летище Дубай

Запознайте се с 10 от най-вълнуващите летища в света

Всички пътници пътуващи със самолет трябва да знаят, че трябва да са на летището два часа преди полета. Други пък, които пътуват с прекачване се налага да изчакат до следващия полет, но и в първия и втория случай това става на територията на всяко едно летище. За да не бъде досаден престоя и за по-неусетно минаване на времето всяко летище се старае да предложи различни услуги на своите клиенти.

Наред с предлагането на места като: закусвални, места за почивка и безмитни магазини, много летища предлагат и развлекателни кътове за децата. Тук ще Ви разкажем за 10-те летища, в които престоя Ви ще се стори просто миг.

Започваме с летище Сингапур.

Този така наречен град-държава притежава летище с много добри възможности за пазаруване и почивка, а големия водопад, градините и ефектна пеперуда успокояват погледа на пътниците, въпреки натоварения трафик денонощно. За тези пък които се интересуват от културата на тази страна, летище Сингапур ще Ви осигури обиколка на Сингапур, съобразена с времето и престоя на пътниците. Ако сте решили да гледате филм това е безплатно, просто посетете залите  в терминалите.

Сега Ви принасяме на летище Мюнхен – Германия

Ако престоя Ви е тук, ще изпитате немското гостоприемство с баварската бира, наденица с пърженото пиле и многото десерти. През зимата има коледен пазар, а лятото можете да наблюдавате професионални сърфисти и съоръжение за езда.

Следва летище Инчеон – Сеул, Южна Корея

То също се нарежда по натовареност към горе посочените и наред с пазаруването пътниците могат да се възползват от СПА комплекс, голф игрище, интернет зали и детски площадки.

Сред най-вълнуващите летища се вписва и летище Амстердам – Schiphol в Холандия.

Освен магазините в летището има изложба на националния  Райксмузеум на изкуството на Ван Гог и други  художници. Казиното пък Ви предлага да опитате късмета си. Църквата на летище Амстердам Ви предлага услугата си, в случай че решите да сключите брак по най – екстравагантен начин.

Следва Международно летище Лондон Хийтроу в Англия.

На територията му се разполагат множество магазини за пазаруване. Тук се намира клон на универсален магазин Harrods, луксозни британски бутици – Burberry и Thomas Pink. За тези, които желаят да си починат могат да го направят в малки стаи за сън на терминал 4.

Ако имате четири часа престой на летище Хонг Конг, това е чудесно.

Времето Ви ще мине неусетно, защото това е едно от най – натоварените пътнически летища. Този безмитен  рай ще задоволи и най-капризните клиенти. Магазините от вериги Prada и Chanel предлагат чудни подаръци за посетителите, а за тези, които спорта е хоби могат да се позабавляват със състезателни коли, баскетбол или футбол. Любителите на киното могат да се приготвят да изгледат интересен филм. Всичко това помага за приятно прекарване на летище Хонг Конг и пълна релаксация.

Международно летище Джон Кенеди – Ню Йорк – САЩ.

Най характерна забележителност е завършения терминал през 1962 година с форма на птица с разтворени криле. Не е възможно да се загубиш на това летище, осветявано от терминал 5 в сияйна светлина, на който се организират различни изложби под името: Live от Т5.

Следва: Международно летище – Ванкувър – Канада.

То е връзка между Западна Канада и Азиатско-тихоокеанския регион. Изключително модерно осигурява спокойствие и комфорт на пътниците. Тук се организират летни фестивали с безплатна храна, цирк с акробати, музиканти, карикатуристи. Огромен аквариум събира погледите на посетителите с над 500 вида плаващи животни. Множеството ресторанти включително и суши бар ще Ви потопят в приятни мигове и неусетно времето Ви ще се изниже.

За Международно летище Дубай – Обединени Арабски Емирства (ОАЕ) е малко да се твърди, че е безупречно.

То е най-натовареното летище в света,  а по лукс и дизайн няма равно на себе си. Тук  има множества безмитни магазини, детски площадки, спортен център с плувен басейн и времето отново лети неусетно. Често хората съжаляват, че престоя им е малък, защото всички искат да се възползват от този развлекателен рай.

Последното летище е: Международно летище Сан Франциско, САЩ, Калифорния

То представлява летищен музей на изкуството, науката и културата. Притежава  аквариум, йога студио за здравословно пътуване и много детски кътове за малките със специални програми и игри. Заведенията се стремят да задоволят и най – капризните клиенти с храна и напитки.

Уважаеми пътници не се притеснявайте от големи престои, защото не само изброените летища, а и всички други се стараят да мине времето Ви неусетно, приятно и да останете с добри впечатления от всяко летище.