Понеделник-Петък: 09:00-17:00

Кога е най-безопасно да пътувате със самолет?

Кога е най-безопасно да пътувате със самолет?

Съвети за най-безопасно пътуване със самолет.

Какъв полет да избера за самолетен билет – през деня или през нощта?
Много по-добре е да изберете полет, който ще бъде осъществен през деня отколкото през нощта. Първите полети за деня са най-добри. Екипажът на самолета е много по-бодър и не е изморен след няколко вече извършени полета, в сравнение с нощните полети. Излитането и кацането от пистата е много по-леко. Дежурните диспечери в кулата за въздушен трафик също не са толкова уморени, както в края на деня. Освен това, ранните сутрешни полети, не са толкова привлекателни за повечето пътници, затова има повече свободни места, което от своя страна може да допринесе за намирането и на добра цена на самолетен билет – дори на най-евтин самолетен билет.

Кои са най-безопасните сезони?
Най-безопасно е пътуването през сезоните, когато няма дъждове, сняг или мъгли. Естествено не е изключено да си вземете самолетен билет през летния сезон и да се натъкнете проливен летен дъжд.

Затова е добре да проверите прогнозата за времето?
Проверете прогнозата на времето предварително, преди да сте избрали датите си за пътуване, ако естествено това не противоречи на плановете Ви за самото пътуване. Проверите доста по-рано, каква ще е прогнозата за времето тук: http://www.weather.com/

Каква авиокомпания да избера – редовна, нискотарифна или чартърна?
Колкото е по-голяма авиокомпанията, толкова по-добре. Големите авиопревозвачи влагат повече средства за обучение на персонала си, в сравнение с по-малките – нискотарифни авиокомпании и чартърни авиокомпании. Утвърдените големи авиопревозвачи много по-стриктно извършват проверки, ремонтни действия на износени уреди и детайли по самолетите си.