Понеделник-Петък: 09:00-17:00

Стоп на страха при пътуване със самолет

Страх от летене със самолет

Как да избегнем страха и стреса при пътуване със самолет

Пътуване със самолет
Стоп на страха при пътуване със самолет

Пътуването със самолет е най-сигурната и безопасна форма на транспорт познат на човека. Ако предварително се запознаете с информацията за това, какво представлява пътуването със самолет:  вътрешно разположение на местата, обзавеждане, звуци и движение – ще сте по-спокойни по време на полет.

Преди полет трябва да сте отпочинали и да сте се нахранили правилно. Организмът изгаря захарите по-бързо под стрес, затова не подценявайте всяко едно хранене.

Явете се минимум 2 часа преди полета на летището. В случай, че пристигнете в последния момент, рискувате да изпуснете самолета и така подлагате организма си на излишен стрес.

Интересувайте се за по-предно място, където самолета е най-стабилен. На пътниците страдащи от световъртеж не се препоръчва да сядат до прозорците. Освен това местото от към пътеката е по-удобно, затова че може да си протегнете краката.

Най-добре да не се опитвате да скриете страха от полета и да споделите това с кабинния екипаж. Отпуснете се, хубавата книга или музика ще заместят притеснението по време на полета. Дишайте бавно, избягвайте алкохол и кафе, пийте много вода.

Хората са с различна психика

Ако се качите на борда на самолет с мисли за  неприятни инциденти не бихте пътували комфортно. Интересно и полезно е да знаете, че да летиш със самолет е 29 пъти по-безопасно от колкото да пътуваш с кола, 18 пъти по-безопасно да стоите в къщи и 8 пъти по безопасно от ходенето по улиците.

Не се притеснявайте, ако в един от двигателите има проблем. Пилотите са обучени да летят само с един работещ двигател.

В случай на пожар, самолетът е снабден с автоматични системи за гасене.

Светкавицата не е проблем за самолета, поради специфичната му форма и материал, светкавиците преминават само по корпуса му,  без да има някакво последствие за полета.

Какво би се случило ако по време на полет, птица лети срещу самолет и бъде засмукана от двигателя? Полетът ще продължи съвсем нормално. Ако птица попадне в двигателя на самолета, тя изгаря.

След всичко казано до тук, може да сте спокойни и уверени, че пътуването със самолет представлява удобно придвижване от точка до точка за доста кратко време. Сега вече може да се ориентирате към откриване на най-подходящия за Вас полет. Потърсете своя удобен и евтин самолетен билет тук.