Понеделник-Петък: 09:00-17:00
Със смарт телефон в самолет

Съвети за това, как да направите вашата почивка още по-спокойна, благодарение на Вашия смарт телефон

Днес всеки иска да знае максимално бързо, какво се случва около него. Този поток от информация достига до нас благодарение на нашия смарт телефон и достъпа до интернет. Дори когато сме на почивка проверяваме служебните си е-мейли. Естествено не забравяме да споделяме снимки и статуси в социалните мрежи като Facebook, Twitter и Instagram и така да информираме близки и приятели за това, как изкарваме почивката си. Но когато се завърнете у дома, има вероятност да Ви очаква голяма сметка за телефон, благодарение на високите цени за роуминг. Тези такси от година на година стават все по-ниски, но Вие може да ги избегнете, ако следвате следните съвети.

Използвайте Wi-Fi, вместо  роуминг  за пренос на данни
Не забравяйте, че Вашият смарт телефон може да се свързва с интернет през Wi-Fi. Предизвикателството е да се намери безплатна мрежа предлагаща интернет (Hot Spot). За щастие има отлична апликация Global Wifi Finder App, която може да покаже безплатните мрежи в над 140 страни в цял свят. Но не забравяйте да изключите роуминга за пренос на данни.

Спрете автоматични актуализации
След спиране на автоматичните актуализации, ще имате достъп до по-важните неща като е-мейли и социални мрежи и няма да губите ценно време от почивката си за актуализиране на всички приложения.

Пътуване с виртуални фотокопия
Вече сте готови с всички резервации – самолетни билети, хотелски ваучери, трансфер и застраховка за Вашата почивка. Използвайте камерата си и направете копие на всички важни документи. Тъй като вече всички документи за пътуване са електронни, може да ги качите във Вашия смарт телефон. Не забравяйте да снимате документа, с който може да се легитимирате: паспорт или лична карта. Така те ще бъдат винаги с Вас.

Карти и маршрути на посещаваната дестинация
Също така може да направите скрийншот на екрана от Google Maps или други подобни сайтове на точните места, които желаете да посетите. Така ще разполагате с карта във всеки един момент и няма да се притеснявате, ако наблизо липсва интернет мрежа.

По-леко пътуване с много и разнообразни електронни книги

Днес пътуването е много по-леко и забавно. Качете във Вашия смарт телефон разнообразни електронни книги и електронни списания. Така ръцете Ви ще бъдат свободни и няма да е нужно да натоварите домашната библиотека на гърба си или да заплащате свръх багаж на летището.

na-vacancia-sas-smart-telefon
Със смарт телефон на ваканция

Проверка на чуждестранни тарифи за роуминг и пренос на данни в посещаваната дестинация
Проверете таксите за роуминг и пренос на данни на Вашият мобилен оператор спрямо държавата, която ще посетите преди заминаването. Така ще сте наясно предварително към кой мобилен оператор да се свържете и как ще бъдете таксувани, когато пристигнете в дестинацията си, а в същото време ще спестите пари.

Използвайте Вашият смарт телефон за развлечения на борда на самолета

С развитието на технологиите все повече авиокомпании започва да предлагат интернет достъп по време на полет. В случай, че пътувате на самолет, който не предлага интернет достъп, подгответе се предварително като качите във Вашия смарт телефон филми или любима музика.

Онлай Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ винаги ще Ви помага да намерите своя евтин полет. Тук можете да търсите за оферти за евтини самолетни билети + хотел. Споделите ги с Вашето семейство и приятели чрез електронна поща или чрез Facebook или Twitter. Ще се радваме с нашите практични съвети да подготвим Вашата незабравима почивка.