Понеделник-Петък: 09:00-17:00

Спалня в самолета – едно луксозно пътуване

Спалня в самолет

Спалня в самолета – невероятно удоволствие за сетивата

Дългите полети изтощават човешкото тяло, а пътуващите в тях и обслужващия персонал имат нуждата да починат за кратко време. За подобен род дълги полети на самолети като Boeing 777 и 787 има спални за екипажа, които са скрити от погледите на пасажерите. До всяка спалня в самолета се стига по тесни стълби и са обикновено в края на самолета като входовете са незабележими. Отварят се със специален ключ или парола. Тези спални не са достъпни по по време на приземяване и излитане от съображения за сигурност.

Спалня в самолета
Спалня в самолета

За членовете на екипажа с полети на дълги разстояния почивката е необходима повече от всякога, гарантираща полагането на високо квалифицирания им труд. За тази цел пилотите използват спалня в самолета, в които се влиза от врата на пилотската кабина. При самолетите Боинг скритите спални помещения са над главите на пътниците. Подобни екстри са необходимост, ако ще се лети от около 16-17 часа. Спалнята е малка с две разгъващи се легла удобни за пълноценен сън. Плътна завеса от шумоизолираща материя не пропуска шума от кабината. Спалните са обзаведени с телефон за връзка с кабината с мивка, баня и телевизор.

Спалнята в самолета за стюардесите е обзаведена с двуетажни легла. Тук в зоната си за почивка те се скриват за малко време от любопитни и досадни пътници. Обикновено пътуващите изобщо не подозират за тези мини спални. Те едва ли си задават въпроси за почивката на персонала по време на полет.

Съвременните летателни машини предлагат на пътниците невероятен лукс и атракции.

Само прозорците и формата на стените напомнят, че това е самолет. Обзаведените стаи със скъпи кожени мебели, с телевизионни монитори, с удобни спални и сервизни помещения правят полета Ви още по-приятен и така неусетно се озовавате в мечтаната дестинация. Ако полета е дълъг – удобната спалня в самолета ще Ви осигури спокоен сън без да усещате летенето. Някои авиокомпании предлагат ползване вече и на баня с душ или услуги в СПА центъра на самолета и още дузина екстри.

При масовите кратки полети до 4 – 5 часа, различните класи в самолета не предлагат спални помещения за пътниците. Те разчитат преди всичко на седалки, които се разтягат. Различните авиокомпании предлагат във всяка една отделна класа седалки, които се разтягат до различен ъгъл, като има и такива достигащи до 180 градуса, превръщайки се в хоризонтално легло.

Итересна подробност за пътуващите пасажери и ползващи спалня в самолета е пижамата. Пижамата за самолета е от специална материя, която има свойства да хидратира кожата на пасажера за по-голямо удобство във въздуха.
Пижамите са изработени от фирмата Hydra Active Microcapsule Technology. Компанията обещава да поддържат кожата хидратирана и мека с помощта на водорасли. Подобряват кръвообращението Ви по време на сън. Не напразно тези, които са си позволили този лукс казват, че няма да е нужно да наемате хотел, ако пътувате с такава класа самолет.

Пижама за самолет
Пижама за самолет

За пътуващите в първа класа, авиокомпаниите предлагат меки завивки, имитиращи овча кожа, маска за очите, удобни чехли, които са гаранция за приятно спане по време на дълъг полет. Место за спане, вкусно меню и удобства – това е което един турист желае при пътуване в луксозен салон в самолета.