Телефониране и интернет по време на полет

интернет в самолета

Телефониране и интернет по време на полет

Разрешава ли се ползването на телефонни разговори с мобилен телефон и интернет по време на полет?

Ползване на мобилен телефон и интернет по време на полет
Ползване на мобилен телефон и интернет по време на полет

За всички пътници пътуващи по въздушeни път до сега беше задължително преди да се качат на борда на самолета да изключат мобилните си телефони, таблети и други електрони устройства и да не използват интернет. Това се налага заради авиационната безопасност и е решение на EASA (European Aviation Safety Agency) – Европейска Агенция за Безопасност.

Тава ограничение се явява неудобство за пътниците в самолета: било то да се свържат по време на полет с близки или служебно или пък да си направят снимки в салона на самолета. Често полетите са продължителни, а ако човек изгледа интересен филм, времето ще мине неусетно. А сега идва и добрата новина.

EASA – Европейската Агенция за Безопасност премахва това ограничение и пътниците ще могат да ползват телефоните си, електроните си устройства и да влизат в интернет пространството по време на самолетното пътуване. EASA – Европейската Агенция за Безопасност гарантира, че самолетните машини са вече оборудвани със специални защити от технически смущения и устройствата не трябва да се превключват в самолетен режим.

Не всички авиокомпании за сега се възползват от това разрешение и в по-голяма част от тях разговорите остават забранени.  За момента всеки отделен авиопревозвач ще реши, дали да разреши на пасажерите си да използват своите мобилни устройства мрежата на интернет. Всяка компания ще трябва да извърши процес на оценка, за да се увери, че нито една от системите на самолета няма да бъде засегната от сигналите, предавани от устройствата.

Направено е допитване до пасажерите на различни авиокомпании, като данните сочат, че по-голямата част от хората все още се страхуват от тази комуникация независимо, че тя не предизвиква проблем по време на самолетното пътуване.


ВСИЧКО ЗА ВАШЕТО САМОЛЕТНО ПЪТУВАНЕ

Етикети

Wizz Air (2) Австрийски авиолинии (1) Луфтханза (1) Турски авиолинии (1) авиокомпания (2) алкохол (2) багаж (5) багаж за багажно отделение (3) безопасно самолетно пътуване (3) видеокамера (1) евтини полети (5) евтини самолетни билети (3) евтин полет (2) евтин самолетен билет (7) забранени вещи (1) избор на куфар (1) изгоден самолетен билет. (2) куфар (1) лаптоп (1) летище (3) меню в самолет (2) место в самолет (2) напитки по време на полет (2) нискобюджетна авиокомпания (2) нискотарифна авиокомпания (2) полет (4) преса за коса (1) пътуване със самолет (7) разрешени вещи (1) регистриран багаж (4) резервация на самолетен билет (2) ръчен багаж (4) самолет (1) самолетен билет (6) самолетен билет цена (1) самолетни билети (1) самолетни съвети (2) самолетно пътуване (6) седалка в самолет (1) фотоапарат (1) храна в самолет (2) храна и напитки (2) храна по време на полет (2) чартърен самолетен билет (2) чекиран багаж (5)
Предишна публикация:
стюардеса
Професия – стюардеса

Затвори