Понеделник-Петък: 09:00-17:00
Фитнес в самолета

Как да поддържаме тялото си тонизирано с фитнес упражнения в самолета по време на полет?

По време на полет на дълги разстояния е добре да поддържате тялото си активно. Разгледайте следващите леки фитнес упражнения в самолета, които може да направите по време на полет. Така ще избегнете риска от образуване на кръвни съсиреци (известни още така като – тромбоза на дълбоките вени). След изпълнението на тези фитнес упражнения ще се чувствате много по-комфортно и свежо.

Опитайте се да изпълнявате упражненията на всеки час, ако сте на дълъг полет (с продължителност от 3 до 9 часа). Ако пък Вашата дестинация е по-кратка и полетът Ви е до 3 часа, може да изпълнявате упражненията на всеки 40 минути. Изпълнявайте упражненията бавно и дишайте равномерно.

Фитнес упражнения в самолета по време на полет
Фитнес упражнения в самолета по време на полет

1. Седнете удобно на Вашата седалка. Облегнете се назад, разтворете краката си на ширината на раменете. Поставете петите на пода и започнете да повдигате пръстите на краката си нагоре. Задръжте в тази позиция за около 5 секунди и след това спуснете в изходно положение. Повторете упражнението 10 пъти. Дори и да сте с по-неудобни обувки, не ги събувайте, тъй като може да не е много приятно за останалите пасажери.

2. Преминете към следващите фитнес упражнения в самолета, изпълнявани по време на полет. Продължаваме с много аналогично на предходното упражнените, което се изпълнява в обратната посока. Краката са отново на ширината на раменете. Опрете пода с пръсти и повдигнете петите нагоре, като задържите отново за 5 секунди. Повторете упражнението 10 пъти. По този начин ще подобрите кръвообращението в прасците.

3. Опънете краката си под седалката пред вас. Вдигнете единия крак леко, така че той да е прав. Започнете да въртите глезена по посока на часовниковата стрелка. Повторете 15 пъти, а след това изпълнете същото упражнение обратно на часовниковата стрелка за още 15 пъти. Повторете това действие и с другия крак.

4. Следва упражнение за коремните мускули, които можем да тренираме с контракция. В затворено помещение, коремната ни стена може да бъде добре тренирана без да се движим твърде много. Стегнете коремните мускули, задръжте за няколко секунди и след това отпуснете. Повторете упражнението 15 пъти за да се чувствате комфортно по време на полета.

5. Потърсете места около пътеката, които са свободни за да не пречите на останалите пътници. Хванете се за подлакътниците, стегнете корема и повдигнете бавно и концентрирано краката напред. Ако сте начинаещи може да изпълните упражнението и със свити крака. Повторете упражнението 10 пъти.

6. Възползвайте се от моментът докато сте прави и чакате на опашката за тоалетната. Съберете ръцете си напред, след което може да ги насочите нагоре и пак да се върнете в изходна позиция. От същото положение се наведете напред и се опитайте да докоснете стъпалата на краката. Повторете около 5 пъти.

7. Това упражнение може да изпълните само, ако седалката до Вас е свободна (или ако човекът до Вас е близък приятел или роднина, който няма нищо против). Поставете дясната си ръка настрани през лявото рамо. Поставете лявата си ръка зад десния лакът и започнете да притискате към рамото. Задръжте в продължение на 15 секунди. Повторете упражнението и на другата страна, като отново задържите за 15 секунди. Изпълнете упражнението 5 пъти.

8. Повдигнете двете си ръце нагоре над главата, доколкото можете. С едната ръка хванете лакътя на другата ръка и внимателно я издърпайте към единия край. Опитайте да поставите дланта, която сочи надолу върху гръбначния стълб. Задръжте в продължение на 15 секунди. Повторете упражнението и на другата страна.

Надяваме се след всички тези фитнес упражнения в самолета да се почувствате по-добре след завършването на Вашия полет! Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ Ви пожелава приятно пътуване!